Sanat

Feng Shui Nedir ve Feng Shui’nin Gelişimi

feng shui design , feng shui dekorasyon , feng shui yatak odası , feng shui mağaza , feng shui shopping

Deniz ve yeşilin bol olduğu alanlar, doğadaki sesler ve yağmur yağdığında etrafa yayılan o müthiş koku bizleri neden rahatlatır? Güneş ve yorgunluğumuzu alıp yerine huzur bırakan ince bir meltem bizleri neden dinlendirir?

Bazen bir ortama girdiğinizde bunalır ve hemen oradan ayrılmak istersiniz. Yorgun olduğunuzda ne kadar dinlenirseniz dinlenin yine de o yorgunluğu üstünüzden atamazsınız. Kendinizi tam anlamıyla iyi hissedemezsiniz. Tüm bunlara bir cevap aradınız ve hala bulamadıysanız demek ki daha Feng Shui ile tanışmamışsınız.

Feng Shui nedir?

Feng Shui kavramı Çince’de doğayı etkileyen iki güçten oluşmaktadır. Rüzgâr anlamına gelen Feng ve Su anlamına gelen Shui kelimelerinden meydana gelmiştir.

Bu yöntem günümüzde çevre ve yaşam düzenleme sanatı olarak bilinmektedir. 3000 yıl önce Çinlilerin tarlaları, evleri ve hatta mezar yerleri için en uygun yeri bulmak amacıyla gösterdikleri faaliyetlere dayanmaktadır.

O dönemde Feng Shui uzmanları tarafından, seçilmiş bir evde yaşamanın aileye mutluluk getireceği düşünülürdü. Hatta bu prensiplere uygun bir yere gömülmüş bir atanın, hayattaki yakınlarına daha fazla yardımcı olacağına inanılırdı.

Bu felsefe hakkında daha fazla bilgi için lavitasarim.com/fengshui-felsefesi-temel-kavramlari sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Temelini Tao dininin esaslarından alan bu felsefede amaç çevreyi tüm evrende bulunan Chi enerjisinin akışına uygun olarak düzenlemektir.

Chi nedir?

Yaşadığımız mekânda, çevremizde bizi etkileyen ve devamlı hareket eden kozmik ve meta fiziksel enerji vardır. Bu enerjinin adı “Chi” dir. Chi, atmosferde sessizce ve görünmeden sürekli dolaşır, çok güçlüdür. Çinliler bu gücü “ejderhanın kozmik nefesi” olarak tanımlamaktadırlar. Bu anlayış, enerjiyi bize en faydalı olacak şekilde kullanmayı göstermektedir.

Chi ile birlikte bu felsefenin temelini teşkil eden diğer prensip, Yin ve Yang prensibidir. Chi ile Yin ve Yang’ın birleşmesini sağlayarak yaşamı ve çevreyi düzenlemek felsefenin temel amacıdır. Taoizm’in doğru bir ölçüyle Yin ve Yang’ı birleştirerek uyum ve dengeyi arayan karakteri bu felsefeyi var etmektedir.

Yin Yang hakkında daha fazla bilgi almak için lavitasarim.com/fengshui-felsefesi-temel-kavramlari sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Feng Shui sistemi, yüzyıllardır Çin’de gizlice uygulanmaktadır. Sonraları bu sistemi bilen ustaların Malezya ve Hong Kong gibi ülkelere göçmesi ile felsefe, Çin dışına çıkmıştır. Ve 20. yüzyılda Batı’da gündeme gelmiştir. Bugün dünyanın her yerinde Feng Shui okulları açılmakta ve seminerleri verilmektedir.

Bu anlayış, bugün Batı’da, düzenleme sanatı olarak kabul görmektedir. Çin ve Japonya’da askerlik ve iş alanlarında zamanlama sanatı olarak kullanıldığı gibi tarih boyunca hayatın fiziksel ve içsel her alanını düzenlemede kullanılmıştır.

Bu felsefenin hedefi, hayatı Tao’ya uygun olarak düzenlemek ve neticede kaderi olumlu bir şekilde değiştirmektir. Belki de bu yüzden sistem, günümüzde Batı’da da düzenleme sanatı olarak oldukça büyük bir ilgi ile karşılanmaktadır.

Lavi Tasarım olarak biz de bu müthiş felsefeye önem vermekteyiz. Bu alanda araştırmalar yaparak en güzel dekorasyon ürünleri ve kanvas tablolar ile ürün yelpazemizi genişletmekteyiz.

Feng Shui sanatsal kanvas tablolarımızı incelemek için lavitasarim.com/fengshui-tablolari sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Ürünlerimiz hakkında en güncel bilgilere ulaşmak için de instagram profilimizi takip edebilirsiniz: instagram.com/lavi.tasarim

Feng Shui Nedir ve Feng Shui’nin Gelişimi” hakkında yorumlar

  1. Betül Ç. dedi ki:

    Feng Shui, Chi ve Yin-Yang ın anlamları gayet anlaşılır olmuş. Dilinize sağlık. Feng Shui felsefesinin dekorasyonda kullanılması ile ilgili yazılarınız olacak mı? Olsa çok iyi olur. Merakla bekliyorum.

  2. ömer dedi ki:

    Öncelikle tasarımlarınız oldukça güzel ellerinize sağlık. Feng Shui ve Chi konularındaki bilgilendirme için de teşekkür ederim. Batı’da , Çin ve Japonya’da kullanılan Feng Shui ve Chi felsefelerinin ülkemizde de faydalı olabileceği kanaatini taşıyorum. Adı geçen ülkelere bakıldığında bugün teknoloji ve bilimde bizden ileri olan ülkeler. Şayet bu başarılarında Feng Shui ve Chi felsefelerinin katkısı olmuşsa eğitimcilerimizin de bu konular üzerine yoğunlaşarak askerlik, iş ve eğitim alanlarında (özellikle eğitim sistemimiz) alanlarında daha kaliteli bir model oluşturabileceklerini düşünüyorum. saygılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir